Online Girişiminizde Başarıyı Nasıl Yakalayabilirsiniz?

O

Online bir girişimde bulunmak ve işinizi internet kanalında geliştirmek istiyorsanız, bazı stratejik ipuçlarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Günümüzde, birçok girişimcinin tercihi internet üzerinden sürdürülebilir bir iş oluşturabilmektir. Özelikle sosyal medya kanallarını da kullanarak, birçok kişiye ulaşabileceğiniz düşünülürse, işinizi online boyutta organize etmenin önemi büyüktür.

Birçok girişimci, ilk olarak atıldığı işlerde başarısızlık yaşamıştır. Bu başarısızlık doğru yöntemleri uygulayamamak ile direkt olarak ilgilidir.

Online bir girişimi sürdürülebilir hale getirebilmek adına, not almanız gereken ipuçlarına göz atalım;

 

Boşlukları Doldurun

 

Yeni bir girişim fikri geliştirmek, sektördeki boşlukları yakalamak ile direkt olarak ilgilidir. Öncelikle hangi sektöre hitap edeceğinize karara verin ve bu anlamda, sektörde yer alan boşlukları değerlendirme üzerine stratejik planlar yapın.

Sektörde olmayan bir faaliyeti gerçekleştirmeniz demek, rekabet düzeyini minimuma indirmeniz, yakalayacağınız fırsatları ise maksimum seviyelere çıkarmanız demektir.

 

Kullanışlı Bir Websitesi Oluşturun

 

İnternet üzerinden işinizi kurmanın belki de temel gereksinimi, kolay kullanılabilir ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip websitesi oluşturmaktır.

Websitenizde ürün ve hizmetlerinizi sergileyebileceğiniz gibi, kurumsal anlamda bilgilendirici içeriklere de yer verebilirsiniz.

Mobil internet açısından hız kazanılan bu çağda, websitenizi responsive (responsive web design) anlamda dizayn etmeli, mobil olarak ta stratejik bir gelişme kaydedebilmelisiniz.

 

İlgi Çekici Yazılar Yazın

 

Websiteniz veya Kurumsal Blog’unuzda yer alacak yazıların, hedef kitlenizi istediğiniz bir şekilde odaklamanız ve ilgisini cezbedebilmeniz açısından önemli bir yeri vardır.

İlgi çekici başlıklar kullanmak, görsel anlamda zengin içerikler yazmak, müşteri kitleniz üzerinde yaptığınız iş konusunda farkındalık yaratmanız, işinizin gelişmesi adına stratejik bir adım atabilmeniz demektir.

 

Arama Motorlarını Kullanın

 

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak konusunda yapacağınız çalışmalar, internet üzerindeki işinizin tanıtımı ve duyurulması anlamında önemlidir.

Özellikle Google’ın kendi içerisinde yer alan dinamiklerini kullanarak geliştireceğiniz marka algısı oluşturma stratejisi, firmanızın websitesi için trafik demektir. Bu trafik, işinizin, ürün ve hizmetlerinizin fark edilebilmesi, sonuç olarak, satışa yönelik dolaylı bir etkinin oluşması demektir.

 

Uzmanlığınızı Ön Plana Çıkarın

 

Online kanallar, belirli bir işteki uzmanlığınızın çok daha geniş kitlelere yayılabilmesi için olanak tanırlar. Bu kanalları kullanarak işinizdeki yeterliliğiniz hakkında müşteri kitlenizi bilgilendirebilir ve bir güven ortamı oluşturabilirsiniz.

Özellikle Sosyal Medya kanalarında yapacağınız paylaşımlar, hedef kitleniz ile etkileşiminizin maksimum seviyelere çıkması demektir. Bu mecraları aktif kullanarak, işiniz ve işinizdeki uzmanlığınız hakkında kurumsal anlamda bilgiler verebilirsiniz.

 

E-Posta Pazarlamasından Yararlanın

 

E-Posta pazarlaması, halen önemini koruyan, direkt olarak müşteri kitlenize dokunabildiğiniz ender online iletişim stratejilerinden biridir.

Periyodik aralıklarla, müşteri kitleniz için hazırladığınız içeriklerin dağıtımı, firmanız ile ilgili faaliyet bilgilerinin paylaşımı, ürün ve hizmet yeniliklerinin duyurulması ..vb e-posta hamleleriyle, internet üzerindeki işinizi geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Yorum Ekle

Kategoriler