Dijital Pazarlama ve özellikle Sosyal Medya Pazarlaması deyince aklımıza, markaların bu alandaki stratejik konumlanması, yaratacakları farkındalık, sosyal olmaları, kullanıcılarıyla etkileşimleri, alacakları geri dönüşlerin beklentilerine oranı gibi olgular geliyor.
Bir markanın, dijital ortamda yer alırken, kullanıcısıyla olan diyaloğunu en üst düzeye çekmek için kullanacağı, bazı kilit yöntemler vardır.
Konuyla ilgili olarak, bir markanın dijital ortamdaki faaliyetlerinde, maksimum fayda yaratabileceği yöntemlere şöyle bir bakalım;
Sosyal Ağ Seçiminin Önemi
Her marka, hangi sosyal platformda yer alacağını önceden çok iyi belirlemelidir. Burada kilit nokta, kullanıcılarınızın hangi platformlarda çok daha fazla etkileşimde bulunduğudur. Böylece, bu platforma dair stratejiler geliştirebilir, kullanıcılarınızla diyaloğunuzu maksimize edebilirsiniz.
Kullanıcıya Yönelik İçerik Üretimi (Content Marketing)
Sosyal Ağ’ların en önemli olgusu içerik üretimidir. Markalar, mutlaka içerik departmanlarını oluşturmalı, kullanıcılarına uygun içerik tarzını belirleyip, özgün içeriklerlei bu platformlarda yer almalıdır.
Paylaşım Zamanlaması
Kullanıcılarınız, içeriğinizi paylaşacağınız sosyal platformlarda, hangi saat dilimlerinde daha sıklıkla yer alıyor? Bu sorunun cevabını net olarak verebiliyorsanız, markanız için geliştireceğiniz içeriklerinizin paylaşımlarında, kullanıcılarınızla maksimum etkileşim içerisinde yer alabilirsiniz.
Marka Kültürünün Yansıtılması
İster geleneksel, ister dijital ortamda olsun, marka pazarlaması konusunda en önemli noktalardan biri de, markanın kendi kültürünün, hedef kitlesi tarafından doğru algılanmasıdır. Bu süreçte yaratılacak içerikler, oluşturulacak stratejiler, tamamen marka kültürü doğrultusunda gerçekleştirilmelidir.
Satış Odaklı Değil, İnteraktif Bir iletişim
Dijital platformlarda yer alırken, temel noktalardan biri de, hedef kitleniz ile interaktif bir iletişim içerisinde olmanızdır. Dikkat edeceğiniz olgu, satışa veya pazarlamaya yönelik hamlelerden kaçınmak, önceliği kullanıcılarınız ile diyalog geliştirmeye yönelik olarak kurgulamaktır.