İçerik Stratejiniz ile İşinizi Geliştirin

İ
Markaların dijital mecralar için geliştireceği stratejilerin temelini, içerik stratejisi oluşturur.

Özellikle, konuya pazarlama ve iş geliştirme anlamında bakacak olursak, içerik üretimi, bir markanın sosyal platformlarda, en ciddi olarak, üzerinde durması gereken olgudur.

Peki, bir firma online anlamda, içerik pazarlaması (content marketing) olgusunu, efektif olarak kullanıp, nasıl işini daha da geliştirebilir?

Bu sorunun cevabını verirken, hem güzel bir görsel bize yardımcı olacak, hem de, küçük anekdotlar ve konu başlıklarıyla, konuyu açıklamaya çalışacağız.

Sosyal Ağ Stratejileri

Özellikle aşağıdaki görselde de ayrıntılarıyla belirtilen sosyal ağlar (Facebook – Twitter – Linkedin –Google Plus ..vb) her biri kendi içinde, farklı dinamiklere sahip platformlardır. Örneğin; Facebook için çeşitli promosyon ve güncellemelerle, hedef kitlenize ulaşabileceğiniz gibi, Twitter’da hashtag kullanarak, gündemi yakalayıp, çeşitli kampanyalar oluşturabilirsiniz. Yine, Google Plus, firmanız için mükemmel bir iş profili oluşturma mecrası olup, İnstagram ve Pinterest gibi görselliğin önem kazandığı sosyal ağlarda da, bu anlamda stratejiler geliştirebilirsiniz.

icerik-stratejisi-is

Kurumsal Blog İçerikleri

Her firmanın, kendine ait güncellemelerin, şirket yeniliklerinin, şirket içi faaliyetlerin, bilgisinin verildiği, bir Kurumsal Blog’u olmalıdır. Bu platformlarda geliştireceğiniz içerikler, şirket websitenize daha çok trafik çekme anlamında da faydalı olacaktır.

Görselliğin Önemi

Görsellik, tüm yaşamın önemli bir parçası olmakla beraber, özellikle dijital mecralar için de, tamamen bu anlamda çalışmalara uygun, bir olgudur. Geliştireceğiniz görsel içerikler (video, resim, infografik, gif ..vb) markanızın hedef kitlesinin dikkatini çekmesi açısından, benzersiz içeriklerdir. Görsel anlamda, son günlerde, video bazlı (Vine, videografik ..vb) içeriklerin yükselişinden söz edebiliriz.

Mobilite

Günümüzde, birçok insanın mobil cihaz bağımlısı olduğu düşünülürse, mutlaka her firmanın, içerik stratejisine mobil içerik geliştirme olgusunu yerleştirmesi gerekir. Firma websiteniz responsive tasarıma uygun hale getirilmeli, mobil anlamda sürdürülebilir içerikler ile kampanyalar kurgulanmalıdır. Mobil anlamda yine lokasyon bazlı olarak düzenlenebilecek kampanyalar ile kullanıcılar, zaman ve mekan bağımsız olarak, içeriklerinize erişebilmelidirler.

Arama Motorlarına Oynamak

Geliştireceğiniz içeriklerin, kullanıcı kitlenize ulaşabilmesi için en önemli yollardan biri de, Google arama motorlarına yönelik stratejiler belirlemektir. İçerikleriniz içerisine yerleştirebileceğiniz bazı anahtar kelimeler, (keywords) sizin, Google Arama motoru sıralamasında üst sıralar da yer almanızı sağlayacaktır. Bu da, firmanız için çok daha fazla trafik demektir. Tabiki bu starateji de, SEO (Search Engine Optimization) uygulamalarından, maksimum ölçüde yararlanmanız, bir nevi ürettiğiniz içeriklerin SEO stratejiniz olması demektir.

Yorum Ekle

Kategoriler